Alles is duurzaam in Biobased huis

Hybrid is een van de innovatieve partners in het gloednieuwe concept voor duurzaam wonen onder de noemer “Biobased huis”. Alles is duurzaam aan het biobased huis: de wanden zijn afgewerkt met krijtverf, het tapijt is gemaakt van oude visnetten, de elektriciteit komt van plantjes en wordt opgeslagen in de Lead Crystal® Battery van Hybrid. Op 14 april opende minister Kamp het biobased huis tijdens de Innovation Expo in Amsterdam. Conceptmaker ORGA Bouw heeft het huis samen met de andere partijen ontwikkeld.

Het biobased huis is een compleet nieuw concept. Naast de casco onderdelen is het ook met biobased producten ingericht. Daarnaast is het flexibel en makkelijk aan te passen voor verschillende functies. Ook de energievoorziening is duurzaam. Stroom wordt opgewekt met zonnepanelen en levende planten en kan worden opgeslagen via de Hybrid Home. Zo kan, als de zon even niet schijnt, toch het huis van stroom worden voorzien.

Patrick Schreven van ORGA Bouw over het biobased bouwen: ‘We willen laten zien dat je met hout en andere natuurlijke materialen ook eigentijds kunt bouwen. Biobased woningen doen qua moderne architectuur niet onder voor woningen van baksteen, maar zijn wél een stuk duurzamer.’

Meer weten over biobased bouwen en het huis in aanbouw? Kijk het onderstaande filmpje of neem contact op voor een bezoek aan het Biobased huis met ORGA Bouw via +31  (0)24 –7 60 01 40.

0